На Вінниччині викрили групу аферистів-мандрівників, які «обмінювали» купюри та крали гроші

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили групу аферистів-мандрівників, які «обмінювали» купюри та крали гроші

Завдяки кмітливості 72-річної жительки Тульчинської громади правоохоронцям Вінниччини 27 грудня протягом кількох годин вдалося затримати мандрівну «трупу» зловмисників. Пересуваючись на ВАЗі по селам, вони використовували різні варіанти, аби обікрасти літніх людей. Заявниця після бесіди з ними виявила, що зникли усі її заощадження.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, усі затримані – дві жінки та два чоловіки – жителі сусідньої Черкащини.

До поліції на них поскаржилася пенсіонерка. Вона розповіла, що жінки нібито пропонували купити пір’я та без запрошення гуляли по подвір’ю. Господарка відмовила – смуглянки пішли, а раптом виявилося, що з будинку зникли заощадження у сумі 26 000 гривень. Пенсіонерка запідозрила «скупниць».

На розшук автівки та затримання зловмисниць правоохоронці орієнтували усі пересувні наряди поліції, що несли службу у населеному пункті та сусідніх районах.

Відразу після отримання орієнтування поліцейські групи реагування патрульної поліції Гайсинського районного управління поліції затримали розшукуваний легковик на автодорозі неподалік села Кунка.  

В салоні автівки знаходились дві жінки та два чоловіки. Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили частину викрадених у пенсіонерки коштів.

Як з’ясувалось, підозрювані причетні до вчинення шахрайства у сусідньому селі Гайсинського району. Під приводом «обміну» грошових купюр на «нові», гастролерки заволоділи 150 000 гривень іншої літньої жінки.

Наразі поліцейські перевіряють зловмисників на вчинення аналогічних злочинів на території області.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство), що передбачає до 6 років позбавлення волі.