На Вінниччині виготовили чергову партію мобільних лазне-пральних комплексів для військових

Новини Вінниці / На Вінниччині виготовили чергову партію мобільних лазне-пральних комплексів для військових

На Вінниччині в рамках діяльності Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу виготовляють та відправляють для військових на фронт мобільні лазне-пральні комплекси. Перші такі комплекси на передову були відправлені влітку. Нині змонтували та оснастили чергову партію – це п’ять мобільних лазень. Чотири з них виготовили в територіальних громадах. Ще одну – на обласному комунальному підприємстві, її проєктуванням і супроводом виробництва займався перший заступник голови Вінницької обради Володимир Кістіон.

Про це повідомляє сайт Вінницької обласної ради.

«Ми отримали дуже добрі відгуки. Але й так розуміємо, що елементарні речі – помитися, випрати речі, посушити – надзвичайно важливі для військових. Тому цей проєкт Штабу триває, – сказав голова облради Вячеслав Соколовий. – Нині партія лазень виготовлена в громадах – Ямпільській, Крижопільській, Уланівській, Бершадській. Лазня, виготовлена на комунальному підприємстві, універсальна та найбільша за місткістю. Але кожна з п’яти лазень – практична, оснащена достатньою кількістю пральних машин, сушок, бойлерів»

В одній з мобільних лазень встановлений котел, який працює на різних видах пального. Володимир Кістіон, який опікувався виробництвом цієї лазні, пояснює, що багатофункціональний котел дасть можливість опалювати лазню й гріти воду в будь-якій ситуації.

«Побутові умови для військових – це дуже важливо. Боєздатність армії складається на 50% з військового оснащення, а 50% – це побутове забезпечення. Випускати зброю – це питання держави. А ось забезпечення такими побутовими речами – наш обов`язок», – зазначив В.Кістіон.

За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, у рамках діяльності Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу цього року планується виготовлення 15 таких лазне-пральних комплексів.

«Наступна партія – вісім. Це трудоємкий процес, але важливо те, що громади Вінницької області, в тому числі й Вінницька, об'єдналися для такої роботи. Ці комплекси актуальні для військових різних підрозділів, особливо тих, які перебувають на лінії фронту. Лазні будуть відправлені туди, де служать жителі Вінниччини», – зауважив очільник обласного центру.

Нині ініціативу штабу з виготовлення мобільних лазне-пральних комплексів підтримали 14 територіальних громад.

Новини Вінниці / На Вінниччині виготовили чергову партію мобільних лазне-пральних комплексів для військовихНовини Вінниці / На Вінниччині виготовили чергову партію мобільних лазне-пральних комплексів для військовихНовини Вінниці / На Вінниччині виготовили чергову партію мобільних лазне-пральних комплексів для військовихНовини Вінниці / На Вінниччині виготовили чергову партію мобільних лазне-пральних комплексів для військовихНовини Вінниці / На Вінниччині виготовили чергову партію мобільних лазне-пральних комплексів для військових
Олеся Рудницька

10 листопада, 2023