На Вінниччині встановили новий рекорд України: до книги рекордсменів потрапила скульптура «Хлопчика-мізинчика»

Новини Вінниці / На Вінниччині встановили новий рекорд України: до книги рекордсменів потрапила скульптура «Хлопчика-мізинчика»

У День туризму, 27 вересня, в селі Гайовому, що у Барському районі, на території зеленої садиби Оксани та Василя Басів, зафіксували новий рекорд України. Тут встановили найменшу, розміром майже 4 см,металеву скульптуру "Хлопчик-мізинчик". Автор роботи - знаний місцевий майстер Володимир Заєць.

У День туризму, 27 вересня, в селі Гайовому, що у Барському районі, на території зеленої садиби Оксани та Василя Басів зафіксували новий рекорд України. Тут встановили найменшу - розміром майже 4 см - металеву скульптуру "Хлопчик-мізинчик". Автор роботи - знаний місцевий майстер Володимир Заєць.

Аби скульптура не загубилася? її встановили на велетенський дерев’яний чобіт. Візуально складається враження, що "Хлопчик-мізинчик" намагається потрапити у його середину.

«Малесенький Хлопчик-мізинчик дуже хоче швидше побачити світ за допомогою чобота-скорохода. Тому долає свій страх і ризикує, бо має ціль і використовує ресурс, поки велетень спить», – прокоментував Володимир Заєць.

На теріторії садиби є й інші скульптури майстра. Саме ними вона цікава для відвідувачів. 

«Це соціальний проект, спрямований на збереження села та розвиток місцевого ручного ремесла. Адже унікальна річ від майстра «виходить у люди», а для сільської громади вона є додатковим об'єктом для уваги туристів», - зазначила господарка зеленої садиби Оксана Бас.

За інформацією barnews.city.

Саша Григоровська

28 вересня, 2018