На Вінниччині встановили двометрову статую язичницької богині Лади

Новини Вінниці / На Вінниччині встановили двометрову статую язичницької богині Лади

У селі Буша, що у Могилів-Подільському районі Вінниччині, відтепер височіє 2-метрова статуя слов’янської богині Лади. Феєричний випал вогняної скульптури, створеної художниками-керамістами Василем Рижим і Наталією Лавренюк, за командної підтримки ГО «КерамАртМісто» було представлено в рамках обласного фестивалю «Подільський оберіг».

У селі Буша, що у Могилів-Подільському районі Вінниччині, відтепер височіє 2-метрова статуя слов’янської богині Лади. Феєричний випал вогняної скульптури, створеної художниками-керамістами Василем Рижим і Наталією Лавренюк за командної підтримки ГО «КерамАртМісто», було представлено в рамках обласного фестивалю «Подільський оберіг».

Статую виконали з спеціальної шамотної глини, яка дозволяє виробу знаходитися під сонцем не менше 10 років. Для її зміцнення поверх статуї нанесли ще спеціальну суміш.

Нагадаємо, фестиваль «Подільський оберіг» проходив в Буші – селі, яке стало однією у туристичних родзинок краю завдяки своєї історії та легендам.

Більше 2 000 творчих колективів, 120 окремих виконавців з Вінниччини та інших областей, а також понад 500 майстрів народного мистецтва, як зазначають організатори, стали свідками представлення глиняної статуї слов’янської богині Лади.

Лада – богиня кохання, шлюбу та красоти у слов’ян, її називають покровителькою родини, дружиною Сварога, матір’ю таких богів як Перун, Морена, Льоля, Жива, Лель, Полель.   

Новини Вінниці / На Вінниччині встановили двометрову статую язичницької богині ЛадиНовини Вінниці / На Вінниччині встановили двометрову статую язичницької богині ЛадиНовини Вінниці / На Вінниччині встановили двометрову статую язичницької богині ЛадиНовини Вінниці / На Вінниччині встановили двометрову статую язичницької богині ЛадиНовини Вінниці / На Вінниччині встановили двометрову статую язичницької богині Лади