На Вінниччині врятували 6-річного хлопчика, який заблукав, пройшовши 10 км від дому

Новини Вінниці / На Вінниччині врятували 6-річного хлопчика, який заблукав, пройшовши 10 км від дому

На Вінниччині поліцейський та небайдужа мешканка врятували 6-річного хлопчика, який заблукав під час самостійної «мандрівки».

Інцидент стався на дорозі «Ямпіль-Вінниця», коли кермувальниця Катерина Накорнєєва помітила маленького хлопчика, який біг по зустрічній смузі. Малюк міг потрапити під колеса, але дівчина вчасно зупинилася та викликала поліцейського офіцера Вапнярської територіальної громади Артура Вознюка.

Поліцейському вдалося з’ясувати, що 6-річний хлопчик належить до багатодітної родини, яка проживає в одному з сіл Томашпільської територіальної громади. Хлопчик, не попередивши нікого, вирушив у «подорож» і пройшов близько 10 км від дому, зрештою заблукавши на автошляху.

У цей час мати самостійно шукала свою дитину, вже кілька годин перебуваючи у розпачі. Втомленого, наляканого та розгубленого хлопчика нагодували на найближчій АЗС, після чого він трохи повеселішав і пообіцяв поліцейському більше не робити таких ризикованих «мандрівок».

Поліція Вінниччини висловила особливу подяку Катерині Накорнєєвій за її відповідальність та готовність допомогти у важкій ситуації. Дівчина всіляко підтримувала поліцейського, доки дитину не повернули рідним.

У поліції наголошують, що байдужість може призвести до трагедії, особливо коли йдеться про дітей. У цьому випадку ситуація закінчилася щасливо, завдяки спільним зусиллям громади та правоохоронців. Історія є гарним нагадуванням про те, що «чужих дітей не буває», і кожен може зробити свій внесок у безпеку та благополуччя тих, хто поруч.

Нагадуємо, що нещодавно поліцейський врятував зниклого 2-річного хлопчика.

Михайло Білик

14 серпня, 2024