На Вінниччині водій вантажівки збив людину та викинув тіло у річку

Новини Вінниці / На Вінниччині водій вантажівки збив людину та викинув тіло у річку

У Хмільницькому районі Вінницької області 2 лютого сталася смертельна ДТП. За попередніми даними, водій «ЗИЛ-131» збив жителя села Широка Гребля. Пішохід миттєво помер. Аби замісти сліди злочину, водій кинув тіло людини у річку та зник з місця ДТП. Наступного дня проснулась совість.

У Хмільницькому районі Вінницької області 2 лютого сталася смертельна ДТП. За попередніми даними, водій вантажівки «ЗИЛ-131» збив жителя села Широка Гребля. Пішохід миттєво помер. Аби замести сліди злочину, водій кинув тіло людини у річку та зник з місця ДТП. Наступного дня прокинулась совість.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, 3 лютого до поліції звернувся 28-річний мешканець Хмільницького району. Чоловік зізнався у тому, що напередодні, близько 19.30, у Широкій Греблі він, перебуваючи за кермом вантажівки, здійснив наїзд на свого односельця.

Свідків аварії не було, тож аби уникнути покарання водій позбавився тіла, викинувши його у Південний Буг неподалік від населеного пункту.

Щоб відшукати загиблого, залучили особовий склад підрозділу поліції та працівників ГУ ДСНС у Вінницькій області. Близько 15.00 тіло знайшли у річці між селами Широка Гребля та Курилівка.

Правопорушника затримали в процесуальному порядку та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчим управлінням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) та ч. 2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За це передбачено до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

4 лютого, 2021