На Вінниччині влітку працюватимуть 17 стаціонарних таборів відпочинку, жоден не пристосований для дітей з інвалідністю

Новини Вінниці / На Вінниччині влітку працюватимуть 17 стаціонарних таборів відпочинку, жоден не пристосований для дітей з інвалідністю

Цьогоріч в області працюватимуть 17 стаціонарних таборів відпочинку. З них 1- державний, 4 - комунальної форми власності, всі інші приватні.

Цьогоріч в області працюватимуть 17 стаціонарних таборів відпочинку. З них 1- державний, 4 - комунальної форми власності, всі інші приватні.

«Три  табори відпочинку санаторного типу, в яких крім оздоровлення надаються і  додаткові медичні послуги: «Подільський артек», «Авангард» у Немирові, «Зелена діброва» у Крижополі... На жаль, у Вінницькій області немає жодного табору, який був би доступний для діток та молоді з інвалідністю. Але ми маємо багаторічний досвід співпраці з громадською організацією «Гармонія» і вже два роки поспіль організовуємо наметовий табір для молоді на візках.  Маємо потужну і круту ідею, спробуємо вигорати гранд, і на базі одного із наших таборів зробити табір для людей з інвалідністю. Переконана що ми можемо це зробити», - розповіла директор департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

Загалом, під час літньої кампанії планують оздоровити 58% дітей шкільного віку, 90 тисяч хлопчиків та дівчаток, із них 73,5 тисяч із числа пільгових категорій.

«Ми говоримо про 100%-ве обов’язкове оздоровлення дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей загиблих учасників АТО, хлопчиків та дівчаток  з багатодітних, малозабезпечених сімей, з родин внутрішньо переміщених осіб, а також талановитих та обдарованих дітей, які мають грамоти за 1-3 місце на конкурсах різних рівнів», - уточнила Наталя Заболотна.

За її словами, цього річ день перебування в таборі коштуватиме в середньому 180-185 гривень. Однак сьогодні обласним закладам відпочинку потрібно змінювати підхід до організації відпочинку, аби бути конкурентоздатними на ринку.

«Навіть самий поганенький табір біля моря буде у виграші перед нашими обласними, тому що він біля моря. Тому нашим закладам, крім оновлення матеріально-технічної бази, потрібно працювати над змістовним наповненням. Щоб діти під час відпочинку також  набували нових знань та вмінь», - зазначила посадовець.