На Вінниччині відвідувач банку хотів обміняти стодоларові купюри, які пошкодили гризуни (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині відвідувач банку хотів обміняти стодоларові купюри, які пошкодили гризуни (ФОТО)

Певно, цей випадок когось переконає у тому, що грошові купюри не слід ховати під килимом, матрацом, у шафі тощо.

Певно, цей випадок когось переконає у тому, що грошові купюри не слід ховати під килимом, матрацом, у шафі тощо. Для зберігання готівки слід знайти більш надійне місце. Й мова йде не про крадіжку, а про те, що «зелені» чи гривневі купюри приваблюють не лише зловмисників, а навіть гризунів, тобто мишей.

Нещодавно в одну з банківських установ завітав відвідувач, маючи намір обміняти пошкоджені стодоларові купюри. Як з'ясувалося, їх у нього погризли миші. Про цей випадок повідомила на своїй сторінці у Facebook керівник регіонального прес-офісу ПриватБанку Аліна Слободянюк.

«Тру сторі, друзі.
Оці банкноти принесли в одне з наших відділень на обмін і їх не прийняли. Оті дірочки - то гроші погризли миші.
Власнику, звісно, не до сміху, а я просто нагадаю любителям ховати гроші під матрац: банкноти з серйозними ушкодженнями і значними ознаками зношеності банки приймають тільки за процедурою інкасо. Це банківська послуга, яка передбачає, що банк бере на себе функцію передати пошкоджені банкноти до країни походження, де вони будуть обміняні на цілі, (а це не факт) і віддають тільки певну частину від всієї суми. До того ж ця послуга – платна», – зазначає згадана працівниця банку.


 

Юрій Ярмощук

30 листопада, 2018