На Вінниччині відсудили три гектари земель оборони, переданих у приватну власність

Новини Вінниці / На Вінниччині відсудили три гектари земель оборони, переданих у приватну власність

Завершився судовий процес, в результаті якого було повернуто три гектари земель оборони, незаконно переданих у приватну власність ще у 2007 році.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури повідомляє, що Тиврівський районний суд задовольнив позов Тульчинської окружної прокуратури, поданий в інтересах держави. Позов був спрямований проти громадянки, яка володіла трьома гектарами земель оборони в Шпиківській територіальній громаді. Земельна ділянка перебувала у користуванні Квартирно-експлуатаційного відділу м. Вінниці Міністерства оборони України.

У 2007 році, розпорядженням районної державної адміністрації, ділянку було передано в приватну власність для сільськогосподарського виробництва, без необхідного погодження з Міністерством оборони. Це рішення порушило законодавство, яке передбачає, що землі оборони можуть перебувати лише у державній власності.

Прокуратура успішно довела незаконність передачі ділянки у приватну власність, що стало підставою для судового рішення про повернення землі у власність держави. Вартість цієї ділянки становить 28 мільйонів гривень.

Хоча рішення суду ще не набуло законної сили, цей випадок є важливим кроком у захисті державних інтересів та відновленні законності щодо земель оборони. Вінниця та регіон загалом продовжують працювати над забезпеченням збереження державних земель і недопущенням їх незаконного відчуження.

Михайло Білик

17 червня, 2024