На Вінниччині відправили за ґрати двох офіцерів поліції, що торгували наркотиками

Новини Вінниці / На Вінниччині відправили за ґрати двох офіцерів поліції, що торгували наркотиками

Цих двох «перевертнів у погонах» у травні минулого року упіймали працівники СБУ й військової прокуратури.

Цих двох «перевертнів у погонах» у травні минулого року упіймали працівники СБУ й військової прокуратури. Йдеться про інспектора й старшого оперуповноваженого одного з секторів реагування патрульної поліції Калинівського відділу поліції. Вони займалися наркобізнесом – торгували висушеною й подрібненою коноплею. Купували наркотики, перевозили їх та реалізовували. Звісно, непогано на цьому заробляли, сподіваючись, що офіцерські мундири та посвідчення завжди надійно їх «прикриють».

Утім, сталося інакше. Працівники спецслужби їх вичислили й упіймали на гарячому. А нещодавно у Хмільницькому міськрайонному суді Вінницької області був оголошений вирок. Покарання було суворим: 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав їх винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України. Якщо зміст цієї статті передати простими словами, то ці колишні копи, змовившись, торгували наркотиками. До речі, за цією статтею передбачено покарання від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Про це повідомила прес-служба  військової прокуратури Центрального регіону України. Зазначається, що у суді адвокати підозрюваних намагалися затягнути розгляд цієї справи, зокрема, заявляли клопотання про відвід суддів. Але доказів було зібрано достатньо, тож суд відправив торговців канабісом за ґрати.
 

Юрій Ярмощук

23 квітня, 2018