На Вінниччині відбудеться гравійна гонка: велосипедисти долатимуть 120 кілометрів бездоріжжя та куряви

Новини Вінниці / На Вінниччині відбудеться гравійна гонка: велосипедисти долатимуть 120 кілометрів бездоріжжя та куряви

В селі на Вінниччині проведуть всеукраїнську гравійну гонку та заїзд на ретро-велосипедах. Організатори «заманюють» гостей мальовничими сільськими пейзажами та справжніми медалями.

У селі на Вінниччині проведуть всеукраїнську гравійну гонку та заїзд на ретро-велосипедах. Організатори «заманюють» гостей мальовничими сільськими пейзажами та справжніми медалями.

Про це йдеться на сторінці спільноти Іванівська ОТГ у Facebook.

«25 липня - перша в Україні справжня гравійна гонка «Курна дорога» - це велосипедна гонка на витривалість (Gravel Race) з мінімальними правилами та обмеженнями. Маршрут 120 км (або 60 км) проходить мальовничими місцями Іванівської ОТГ переважно польовими, лісними та сільськими дорогами з різноманітним покриттям», - йдеться в інформації.

На наступний день в ОТГ проведуть ретро-заїзд «Le Voyage Vintage». Це фанова, не спортивна, велосипедна подія, яка проходитиме в Іванові вдруге. Маршрут - близько 30 км. Дороги як з асфальтовим покриттям, так і без нього. Кожному, хто подолає маршрут, організатори обіцяють пам'ятну медаль на фініші.

Для того щоб захід пройшов атмосферно учасників просять приїхати на вінтажних велосипедах початку минулого століття або велосипедах, виготовлених за часів колишнього Радянського Союзу  - «Україна», «Мінськ», «Турист» «Десна», «Аіст».

Також для участі у ретро-заїзді пропонують дотримуватись відповідного дрес-коду. Наприклад, для велосипедів «Україна» будуть актуальні брюки з прищіпкою, рубаха та кашкет. Для дівчат на міських роверах з кошиками завжди пасують капелюшки та спідниці.

Участь в події може взяти кожен, кому виповнилось 18 років, за попередньою реєстрацією. Учасники молодші 18-ти років допускаються до участі в змаганнях тільки у супроводі дорослих та за згодою батьків. Старт обох велогонок о 12:00 навпроти кафе «У Юзика».
Детальніше про умови участі у велогонках можна прочитати тут.

Також організатори зазначають, що обов‘язковою умовою усіх заходів є дотримання правил дорожнього руху та карантинних норм - наявність маски і дотримання дистанції.