На Вінниччині в ОТГ видаватимуть закордонні паспорти та ID-картки

Новини Вінниці / На Вінниччині в ОТГ видаватимуть закордонні паспорти та ID-картки

В Якушинецькій об’єднаній територіальній громаді в ЦНАПі розпочали надавати нову послугу . Відсьогодні у тамтешньому «Прозорому офісі» будуть видавати закордонні паспорти та ID-картки. Тут створено спеціально робоче місце для започаткування цього сервісу.

В Якушинецькій об’єднаній територіальній громаді в ЦНАПі розпочали надавати нову послугу. Відсьогодні у тамтешньому «Прозорому офісі» будуть видавати закордонні паспорти та ID-картки. Тут створено спеціально робоче місце для започаткування цього сервісу.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, який сьогодні відвідав місцевий ЦНАП, Якушинецька об’єднана громада нині є показовою в плані розвитку. Вперше в Україні саме в ОТГ почала працювати муніципальна поліція, місцева влада розвиває прозорий офіс, і намагається задля зручності громадян запроваджувати нові послуги.

«Стаття 3 закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад»  говорить, що послуги в об’єднаній громаді мають бути не гіршими, а навпаки кращими ніж до процесу об’єднання. Обидва керівники держави, і Президент і Прем’єр-міністр кажуть, що головна ідея добровільного об’єднання громад – це покращення послуг на місцях. Пам’ятаю першими кроками вашого ЦНАПу було надання архітектурно-будівельної документації, реєстрація нерухомості, фізичних, юридичних осіб. Сьогодні  - це вже видача ID-карток і закордонних паспортів. Цей крок є абсолютно логічним, завдяки якому  ваша громада  на голову вище ніж у ваших сусідів. ЦНАПи – це перш за все якісна та вчасна послуга і боротьба з корупцією. Петро Порошенко неодноразово наголошував, що корупція - це наш внутрішній ворог, якого потрібно подолати в першу чергу. І через такі «Прозорі офіси» ми можемо це явище викорінити в Україні. Тут працює адміністратор, отримувач послуг, чіткий перелік документів. Людина прийшла і оформила документи», -  зазначив Андрій Гижко.

Нагадаємо, сьогодні у Центрі надання адміністративних послуг громади можна отримати 70 адмінпослуг. Поки що ЦНАП, який обслуговує 7 населених пунктів, розташований в приміщенні Якушинецького Центру культури та дозвілля. Однак незабаром «Прозорий офіс» матиме своє приміщення. Наразі триває будівництво нової будівлі поруч із місцевою сільською радою. Генпідрядник має завершити усі роботи до березня 2019 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

Новини Вінниці / На Вінниччині в ОТГ видаватимуть закордонні паспорти та ID-карткиНовини Вінниці / На Вінниччині в ОТГ видаватимуть закордонні паспорти та ID-карткиНовини Вінниці / На Вінниччині в ОТГ видаватимуть закордонні паспорти та ID-карткиНовини Вінниці / На Вінниччині в ОТГ видаватимуть закордонні паспорти та ID-карткиНовини Вінниці / На Вінниччині в ОТГ видаватимуть закордонні паспорти та ID-карткиНовини Вінниці / На Вінниччині в ОТГ видаватимуть закордонні паспорти та ID-картки