На Вінниччині в останню путь проведуть 26-річного старшого лейтенанта Дмитра Мельника

Новини Вінниці / На Вінниччині в останню путь проведуть 26-річного старшого лейтенанта Дмитра Мельника

Завтра, 3 травня, об 11:00 у Стрижавці Вінницької області вшанують живим коридором і проведуть в останню дорогу 26-річного військового Дмитра Мельника.

Про це повідомив Стрижавський селищний голова Михайло Демченко.

«Шикуємося від дому загиблого (вулиця Грушевського, 23). Далі – по вулиці Присадибній, через вулиці Стадіонну та Ясну. Потім – по центральній вулиці 40-річчя Перемоги до селищної ради. Прощальна церемонія відбудеться на головній площі селища об 11:30», - зазначив він.

Військовослужбовець зі Стрижавки Дмитро Мельник загинув 29 квітня неподалік населеного пункту Гриценкове Сумської області.

Дмитро народився 23 березня 1997 року. Навчався у Стрижавському ліцеї №1, потім здобув спеціальність токаря у Вінницькому училищі. Пов’язав своє життя з військовою службою. У 2015 році зовсім юним хлопчиною пішов на контрактну службу до лав ЗСУ. Цього ж року почав боронити рідну землю в зоні АТО. У 2016 році був переведений до Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку. У 2017-му вступив до Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного у Львові. В академії займався регбі, американським футболом.

Війна не дала змоги повноцінно закінчити навчання: Дмитра як курсанта випустили за скороченим терміном, і вже 12 березня 2022 року зарахували до військової частини. Він був старшим лейтенантом, артилеристом, заступником командира 2-го механізованого батальйону військової частини А4053. Побратими до нього зверталися «Соломон».

Указом Президента України від 08.08.2022 р. №569 Дмитро Мельник був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Також був нагороджений обласною відзнакою «Патріот Вітчизни» та за участь в антитерористичній операції.

«Бережімо пам’ять про Дмитра як життєрадісну й товариську людину, водночас безмежно хоробру, яка віддала життя за Україну», - написав очільник громади.

Вічна пам'ять! Герої не вмирають!