На Вінниччині в найближчі роки планують витратити більше 50 мільйонів гривень на компенсацію за "енергоощадні" кредити

Новини Вінниці / На Вінниччині в найближчі роки планують витратити більше 50 мільйонів гривень на компенсацію за "енергоощадні" кредити

На Вінниччині планують продовжити фінансування енергоощадних заходів, які дадуть можливість на 10% скоротити споживання природного газу. Нову «Програму енергозбереження для населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Вінницької області на 2020 - 2025 роки» мають підтримати депутати на найближчій сесій

На Вінниччині планують продовжити фінансування енергоощадних заходів, які дадуть можливість на 10% скоротити споживання природного газу. Нову «Програму енергозбереження для населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Вінницької області на 2020 - 2025 роки» мають підтримати депутати на найближчій сесій.

Проєкт рішення вже опубліковано на сайті Вінницької обласної ради.

Планується, що відповідно програми проводитиметься «компенсація відсоткової ставки 8% річних по кредитам на заходи з енергозбереження та придбання котлів на альтернативному виді палива для населення та ОСББ» в сумі 2 мільйони гривень.

Також буде проводитися компенсація 10% відсоткової ставки для ОСББ у рамках програми «Енергодім» Фонду Енергоефективності в сумі 51 млн гривень.

Очікуваний результат - зменшення споживання природного газу населенням на 10%.

Нагадаємо, що «Енергодім» Фонду енергоефективності - це програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках.

Фонд було створено відповідно до міжнародних угод зменшення рівня енергоспоживання та викидів СО2 у житловому секторі, та як наслідок -  зменшення негативного пливу на екологію та пом’якшення наслідків зміни клімату.

Програма затверджена Наглядовою радою Фонду 16 серпня 2019 року (в редакції від 16 квітня 2020 року) та діє до 31 грудня 2023 року на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій.Програма розроблена відповідно до Закону України «Про Фонд енергоефективності» №2095-VIII від 08 червня 2017 року.

Зазначимо, що програма «Енергодім» передбачає доволі багато можливостей для ОСББ, докладніше у відео.

Новини Вінниці / На Вінниччині в найближчі роки планують витратити більше 50 мільйонів гривень на компенсацію за "енергоощадні" кредити
Марина Карабай

20 липня, 2020