На Вінниччині увіковічили пам'ять бійця «Червоної Калини»

Новини Вінниці / На Вінниччині увіковічили пам'ять бійця «Червоної Калини»

На сторінці бригади «Червона Калина» повідомили, що почесне право відкриття пам’ятної дошки було надано дружині та доньці Андрія Бондаря.

Андрій Бондар народився і навчався у Корделівці. Після одруження та народження доньки переїхав жити до Черепашинців. У 2016 році він приєднався до лав Національної гвардії України, служив у бригаді «Червона Калина». Спочатку працював із мінометним розрахунком, а згодом став водієм. Він неодноразово брав участь у ротаціях у зоні АТО/ООС і отримав нагрудний знак «Ветеран війни».

З початком повномасштабної війни Андрій Бондар без вагань став на захист України. Героїчно загинув 28 червня 2022 року в боях поблизу міста Лисичанськ Луганської області. На момент загибелі йому було 26 років. У Андрія залишилися дружина та маленька донечка.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Андрія Бондаря посмертно нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня. На його честь названо вулицю в рідній Корделівці.

«Андрій був військовим, який повністю віддавався своїй справі. Його героїзм і мужність є прикладом для всіх. Вони ніколи не будуть стерті з нашої пам’яті. На жаль, війна забирає найкращих. Помстимось за кожного. Слава загиблим героям», - заявив на відкритті пам’ятної дошки офіцер бригади «Червона Калина» підполковник Микола Качан.

Михайло Білик

27 червня, 2024