На Вінниччині учаснику Революцї Гідності дали грамоту

Новини Вінниці / На Вінниччині учаснику Революцї Гідності дали грамоту

На Вінниччині вшанували пам‘ять Героїв Небесної Сотні, мертвих згадали теплим словом, живим вручили грамоти. В Жмеринці, що у Вінницькій області, на останній сесії міської ради пом‘янули  - Валерія Брезденюка та Леоніда Полянського

На Вінниччині вшанували пам‘ять Героїв Небесної Сотні, мертвих згадали теплим словом, живим вручили грамоти. В Жмеринці, що у Вінницькій області, на останній сесії міської ради пом‘янули Валерія Брезденюка та Леоніда Полянського. Про це повідомляє Жмеринка.City.

Валерій Брезденюк загинув 18 лютого 2014 року під час мітингу в Києві на Євромайдані. Леонід Полянський  - 20 лютого, його тіло знайшли в морзі на вулиці Оранжерейній в Києві.  Обоє чоловіків поховані в Жмеринці.

Посмертно жмеринчанам присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота зірка».  Українська православна церква Київського патріархату вшанувала загиблих медаллю «За жертовність та любов до України».

«На початку засідання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, серед яких імена наших жмеринчан Валерія Брезденюка та Леоніда Полянського. Заступник міського голови з питань культурної політики нагадав усім про ті страшні трагічні сторінки нашої історії, коли під час Революції Гідності небеса забрали найвідважніших патріотів рідної держави», - йдеться в інформації.

Не забули на сесії і живих учасників Революції Гідності:

«За відстоювання ідеї національної гідності, почуття патріотизму та активну участь у подіях Майдану почесною грамотою секретар міської ради Юрій Світлак відзначив жмеринчанина, учасника Революції Гідності Леоніда Костогриза».

Марина Карабай

28 листопада, 2019