На Вінниччині у захисних смугах поблизу одного села «зникло» близько 500 дубів

Новини Вінниці / На Вінниччині у захисних смугах поблизу одного села «зникло» близько 500 дубів

У межах полезахисних лісових смуг за межами с. Михайлівка Тульчинської територіальної громади зафіксовано факт незаконної рубки дерев, переважно породи дуб. За свіжими пеньками фахівці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області кажуть про «зникнення» 491 дерева.

Про це йдеться у повідомленні ДЕІ у Вінницької області.

Рейд екологи з відділу державного еконагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу здійснювали спільно із працівниками Тульчинського РВП ГУНП.

Загальний розмір шкоди становить 8 853 789,23 грн.

Матеріали по даному факту направлені до правоохоронних органів для здійснення досудового розслідування згідно статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України.

Також зазначається, що протягом 2020-2021 років Державна екологічна інспекція у Вінницькій області спільно з Управлінням СБУ у Вінницькій області виявлено масштабні порушення у лісовій галузі. Зафіксовано самовільні рубки без жодних документів. А саме у ДП «Хмільницьке лісове господарство» - 177 дерев на суму 2,4 млн.грн, ДП «Дашівське досвідне лісомисливське господарство» - 2863 дерев на суму 30,5 млн. грн, ДП «Іллінецьке лісове господарство» - 478 дерев на суму 2,5 млн. грн, ДП «Гайсинське лісове господарство» - 2888 дерев на суму 31,1 млн. грн, ДП «Тульчинський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс» - 1079 дерев на суму 9,5 млн. грн.