На Вінниччині у селянина поцупили чималу суму «зелених», які він мав намір витратити на ремонт будинку

Новини Вінниці / На Вінниччині у селянина поцупили чималу суму «зелених», які він мав намір витратити на ремонт будинку

Пенсіонер з села Качанівка, що у Хмільницькому районі, тривалий час збирав гроші на ремонт свого старенького будинку. Гривні обмінював на валюту – долари США.

Пенсіонер з села Качанівка, що у Хмільницькому районі, тривалий час збирав гроші на ремонт свого старенького будинку. Гривні обмінював на валюту – долари США. Відмовляючи собі у різних речах, загалом назбирав 1,2 тис. «зелених». Їх зберігав не у банківській установі, а у звичайній тумбочці, що стояла у кімнаті.

Кілька днів тому цей 62-річний чоловік несподівано виявив, що усі його заощадження зникли. У його будинку побував непроханий гість. Невідомий зловмисник, побачивши, що господаря немає, зламав замок на дверях та потрапив у хату.

Вичислити підозрюваного допомогли свідки. Сусіди потерпілого того дня неподалік будинку помітили їх 53-річного односельця, що раніше скоював крадіжки. Коли до нього прийшли у «гості» оперативники, той хотів утекти. В його оселі знайшли частину імовірно поцуплених доларів.

Як повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини, кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Підозрюваному «світить» до 6 років позбавлення волі.


 

Юрій Ярмощук

4 жовтня, 2018