На Вінниччині у 2023-му зафіксували 931 ДТП. У поліції назвали найпоширеніші причини

Новини Вінниці / На Вінниччині у 2023-му зафіксували 931 ДТП. У поліції назвали найпоширеніші причини

За даними Управління превентивної діяльності ГУНП з січня по квітень на автодорогах Вінниччини поліцейські зафіксували 931 аварію, з яких 177 з потерпілими. У цих ДТП травмувались 225 людей та 39 загинули.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, найбільш поширеними причинами аварій, які призводять до травмування людей та пошкодження транспортних засобів стали:

- перевищення безпечної швидкості;

- порушення правил маневрування;

- недотримання дистанції;

- порушення правил проїзду перехресть;

- керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

За участі неповнолітніх стались 44 аварії, внаслідок яких загинуло 2 дітей та 45 отримали травми.

Згідно зі статистикою найбільша кількість аварій трапляється у вівторок з 18 по 19 годину.

«Шановні водії та інші учасники дорожнього руху! З приходом весняно-літнього періоду на вулицях збільшиться кількість велосипедистів та інших користувачів двоколісного транспорту, то ж будьте обачними, враховуйте дорожню обстановку та неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху. 

Пішоходам радимо рухатись виключно по тротуару, а за його відсутності - по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. При цьому треба бути обережним та не заважати іншим учасникам дорожнього руху. У темну пору доби прикріпляти до одягу світловідбиваючі елементи.

Будьте прикладом для дітей у дотриманні правил дорожнього руху та пам’ятайте, що безпека на дорогах залежить від кожного», - йдеться у повідоменні.

Тепер про ситуацію в країні загалом.

Найпоширенішими причинами дорожньо-транспортних пригод з постраждалими в Україні у 2023 році стали перевищення швидкості, порушення правил маневрування та проїзду пішохідних переходів.

Про це повідомляє Опендатабот.

За перший квартал 2023 року сталося понад 4,5 тис. ДТП з постраждалими, майже стільки ж, як і за той самий період довоєнного 2021 року. Утім, кількість загиблих в аваріях, у порівнянні з 2021-м, зросла на 7%.

Найчастішою причиною аварій з постраждалими у 2023 році стало перевищення безпечної швидкості водіями. Саме через це сталося майже 50% аварій, в яких загинули 320 людей.

Нерідко причинами ДТП стають порушення правил маневрування та проїзду пішохідних переходів.

Цьогоріч на 37% зросла кількість аварій з жертвами через провину пішоходів, а саме через перехід дороги у невстановленому місці. Через це сталося 249 аварій з постраждалими: на 42% більше, аніж у відповідний період 2021-го.

Найбільше ДТП з вини пішоходів сталося на Львівщині (25), Дніпропетровщині (21) та у Запорізькій області (21).

Макс Мельник

10 травня, 2023