На Вінниччині силовики затримали псевдоволонтера, який організовував незаконний перетин держкордону

Новини Вінниці / На Вінниччині силовики затримали псевдоволонтера, який організовував незаконний перетин держкордону

Вінницькі правоохоронці 24 березня затримали чоловіка, який видавав себе за волонтера. Прикриваючись цією справою, він пропонував усіх, хто бажає організувати перетин кордону. Звісно, не безкоштовно.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, в операції із затримання чоловіка приймали участь працівники обласного главку спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань та Управління внутрішньої безпеки у Вінницькій області ДВБ НПУ за силової підтримки бійців КОРД.

Відомо, що зловмисник пропонував українцям, які у зв'язку з загальною мобілізацією не мали права покидати територію країни, допомогу в незаконному перетині держаного кордону. Свої «послуги» затриманий оцінив у 1300 доларів, які отримував на банківську картку.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Його дії підпадають під ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального Кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів). Затриманому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Слідство готує матеріали для оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Розслідування триває.

Макс Мельник

25 березня, 2022