На Вінниччині судитимуть злочинну групу, яка систематично переправляла через Дністер ухилянтів

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть злочинну групу, яка систематично переправляла через Дністер ухилянтів

До суду передали обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків, які обвинувачуються в організації схеми незаконного переправляння на територію Республіки Молдова через Дністер українців.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, двом організаторам та поплічнику інкримінують ч. 3 ст. 332 КК України.

«За даними слідства, члени злочинного угруповання розробили план, відповідно до якого останні шукали чоловіків призовного віку, які бажають незаконно потрапити на територію Республіки Молдова, доставляли їх до одного із сіл Могилів-Подільського району Вінницької області, а у подальшому переправляли зазначених осіб човном через річку Дністер через лінію кордону з Республікою Молдова для його перетину поза пунктами пропуску контролюючих споруд ДПС України. У цей же час один із організаторів, який є громадянином Республіки Молдова зустрічав ухилянтів на території сусідньої держави», - йдеться у повідомленні.

За свої послуги обвинувачені отримували близько 5000 доларів з кожної переправленої особи.

«Зловмисники встигли переправити щонайменше 9 осіб. Їхня незаконна діяльність була припинена правоохоронцями під час чергової переправи. Тож завдяки цьому вдалося уникнути більшої кількості незаконно переправлених осіб», - додають у прокуратурі.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

3 жовтня, 2023