На Вінниччині судять трьох мешканців Полтавщини, які душили дротом подолянина й забрали в нього Audi TT

Новини Вінниці / На Вінниччині судять трьох мешканців Полтавщини, які душили дротом подолянина й забрали в нього Audi TT

Про цей зухвалий злочин, скоєний восени минулого року у Хмільницькому районі, NaПарижі інформував читачів. Нагадаємо, що нашого 45-річного земляка троє зловмисників жорстоко побили, душили дротом та забрали іномарку – Audi TT, яку хотіли продати у столиці. Підозрюваних упіймали під час операції «Перехват». Згадане авто копи помітили біля села Уланів. Зловмисники не зупинилися, почалася погоня. А закінчилася вона тим, що Audi влетів у електроопору... Нині триває суд. На лаві підсудних троє мешканців Полтавщини 21-річний чоловік, дівчина та юнак. Останнім двом на момент скоєння злочину виповнилося 17 та 16 років.

Про цей зухвалий злочин, скоєний восени минулого року у Хмільницькому районі, NaПарижі інформував читачів. Нагадаємо, що нашого 45-річного земляка троє зловмисників жорстоко побили, душили дротом та забрали іномарку – Audi TT, яку хотіли продати у столиці.

Підозрюваних упіймали під час операції «Перехват». Згадане авто копи помітили біля села Уланів. Зловмисники не зупинилися, почалася погоня. А закінчилася вона тим, що Audi влетів у електроопору...

Нині триває суд. На лаві підсудних троє мешканців Полтавщини 21-річний чоловік, дівчина та юнак. Останнім двом на момент скоєння злочину виповнилося 17 та 16 років.

«28.10.2018 року троє молодих осіб, попередньо домовившись між собою, маючи умисел, спрямований на незаконне відкрите заволодіння транспортним засобом, приїхали до м. Хмільник Вінницької області де, під приводом купівлі автомобіля, зустрілись із потерпілим та, застосовуючи насильство небезпечне для його життя та здоров’я, незаконно заволоділи автомобілем  моделі «Audi-TT», на якому з місця вчинення злочину зникли.
З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів та завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів, у найкоротші строки, після повідомлення зазначеним особам про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної матеріальної шкоди, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого), прокурор звернувся до суду з обвинувальним актом», – повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.

До речі, за статтею, яку інкримінують підсудним, закон передбачає від 7 до 12 років ув'язнення з конфіскацією, або без, майна.
 

Юрій Ярмощук

9 січня, 2019