На Вінниччині «спіймали» браконьєрів, які виловили раків на 2 мільйони

Новини Вінниці / На Вінниччині «спіймали» браконьєрів, які виловили раків на 2 мільйони

При відпрацюванні звернення, яке надійшло на «гарячу лінію», 30 серпня рибпатрульні Вінниччини задокументували факт вилову раків майже за 2 млн грн.

Про це повідомляє Вінницький рибоохоронний патруль.

«Інцидент стався о 14 годині на місцевій водоймі в с. Попова Гребля Чечельницької територіальної громади Гайсинського району Вінницької області.

Двоє громадян, не звертаючи увагу на діючу заборону щодо вилову ракоподібних, здійснювали їх добування використовуючи «волочок». В результаті незаконних дій особи грубо порушили правила рибальства, виловивши 576 раків, тим самим нанесли збитки рибному господарству на суму 1 919 232 грн», - йдеться у повідомленні.

На недобросовісних рибалок були складені адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка провела огляд місця події. На даний час вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР. Знаряддя лову, автомобіль та незаконно добуті водні біоресурси вилучено працівниками поліції.

У режимі консультування громадян та фіксації звернень відносно порушень природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів в Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області працює «гаряча лінія» (068)-018-37-52.

Новини Вінниці / На Вінниччині «спіймали» браконьєрів, які виловили раків на 2 мільйони Новини Вінниці / На Вінниччині «спіймали» браконьєрів, які виловили раків на 2 мільйони Новини Вінниці / На Вінниччині «спіймали» браконьєрів, які виловили раків на 2 мільйони
Макс Мельник

31 серпня, 2023