На Вінниччині скорочується поголів’я корів, свиней та кіз

Новини Вінниці / На Вінниччині скорочується поголів’я корів, свиней та кіз

Хоча ціни на м’ясну продукцію не дешевші, ніж у Польщі, принаймні на Вінниччині зберігається тенденція до скорочення поголів’я сільського господарських тварин. За офіційними даними, лише кількість свійської птиці тримається постійною у порівнянні з минулим років, а от корів, свиней та кіз стабільно меншає.

Хоча ціни на м’ясну продукцію в Україні не нижчі, ніж у Польщі, принаймні на Вінниччині зберігається тенденція до скорочення поголів’я сільськогосподарських тварин. За офіційними даними, лише кількість свійської птиці тримається постійною у порівнянні з минулим роком, а от корів, свиней та кіз стабільно меншає.

Як зазначають у ГУ статистики у Вінницькій області, на 1 липня 2020 року в регіоні нараховувалося 260,8 тисяч голів великої рогатої худоби, зокрема 127,5 тисяч корів. Це складає 98,3 і 94,9% відповідно до показників на липень 2019-го. Аналогічна тенденція і з поголів’ям свиней – 239,8 тисяч (98%).

В області нараховується 48 тисяч овець та кіз, що складає 91,1% від минулорічних показників. Щодо свійської птиці, то наявність 39,7 млн голів – це 99,1%. Оскільки протягом року кількість коливатиметься, то можна казати, що жителі Вінниччини тримають стабільне число качок, курей, гусей та індичок.

Зазначимо, що це офіційні дані, які можуть не співпадати з реальними цифрами, але відрізнятися не суттєво.

Макс Мельник

21 липня, 2020