На Вінниччині школу оздобили «веселими» малюнками

Новини Вінниці / На Вінниччині школу оздобили «веселими» малюнками

В Оратівському районі, що на Вінниччині, взялись за реконструкцію шкільних закладів. В райцентрі Вінницької області місцеві художники розмальовують школу «веселими» малюнками.

В Оратівському районі, що на Вінниччині, взялись за реконструкцію шкільних закладів. В райцентрі Вінницької області місцеві художники розмальовують школу «веселими» малюнками.

Як зазначають на офіційному сайті РДА, зовнішнє оздоблення школи – це частка від загального обсягу робіт, насамперед будівлю реконструювали, а вже потім вирішили розмалювати. До роботи залучили місцевих митців.

«На головний та бічний фасади школи мешканці селища, художники - Галина Доценко та Андрій Тіторук нанесли яскраві малюнки, які роблять приміщення закладу ще красивішим та привабливішим.

Сучасний дизайн надає освітньому закладу своєрідного шарму, неповторності. Замість звичних, за радянського союзу, сірих тонів на стінах з’явились кольорові малюнки, лінії, фігури, які приваблюють увагу не тільки дітей, але й дорослих. Такий навчальний заклад діти відвідують із більшим задоволенням», - йдеться в інформації.

В селищі також планують відремонтувати будівлю початкової школи – утеплити стіни фасаду, реконструювати ганки, укріпити віконні та дверні прорізи, відновити пандус та теж зробити зовнішнє оздоблення фасаду.

Зазначимо, що проєкт щодо капітального ремонту освітнього закладу із впровадженням енергозберігаючих заходів здійснюється у рамках перемоги проекту Оратівської селищної ради у конкурсному відборі проектів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) і фінансується із державного та селищного бюджетів. Загальна вартість проекту становить 4496,1 тис. грн, в тому числі, 3500 тис. грн це кошти ДФРР, 996,1 тис. грн – кошти місцевого бюджету селищної об’єднаної територіальної громади.

Новини Вінниці / На Вінниччині школу оздобили «веселими» малюнкамиНовини Вінниці / На Вінниччині школу оздобили «веселими» малюнкамиНовини Вінниці / На Вінниччині школу оздобили «веселими» малюнкамиНовини Вінниці / На Вінниччині школу оздобили «веселими» малюнкамиНовини Вінниці / На Вінниччині школу оздобили «веселими» малюнками
Марина Карабай

20 листопада, 2019