На Вінниччині розшукали ученицю ПТУ, що вдруге утекла з дому

Новини Вінниці / На Вінниччині розшукали ученицю ПТУ, що вдруге утекла з дому

З початку року у Вінницькій області зафіксовано майже півсотні втеч неповнолітніх з дому. Усіх їх за якийсь час знаходили живими й здоровими. Нерозважливі вчинки учнів шкіл та профтехучилищ додають клопоту працівникам поліції, оскільки до пошуку долучається чимало осіб.

З початку року у Вінницькій області зафіксовано майже півсотні втеч неповнолітніх з дому. Усіх їх за якийсь час знаходили живими й здоровими. Не секрет, що нерозважливі вчинки учнів шкіл та профтехучилищ додають клопоту працівникам поліції, оскільки до пошуку долучається чимало осіб й витрачається багато часу.
Серед неповнолітніх утікачів є такі, що неодноразово без попередження залишали свої домівки. У їх число днями потрапила й 16-річна мешканка села Голубече, що на Крижопільщині. Ця дівчина навчається у ПТУ. Два тижні тому вона вже залишала домівку, нікому з рідних нічого не сказавши. А кілька днів тому знову вирушила у «мандри». Позавчора, 11 квітня, ввечері до поліції звернулася по допомогу її стурбована мама, повідомивши про зникнення дівчини. Знайшли ж її наступного дня – у родичів, що мешкають у Іллінецькому районі.
З неслухняною ученицею ПТУ правоохоронці провели роз'яснювально-виховну бесіду. Крім того, працівники ювенальної превенції Крижопільського відділення поліції з'ясують ситуацію у цій родині, у тому числі умови, в яких проживає та виховується дівчина.

Юрій Ярмощук

13 квітня, 2018