На Вінниччині розпочались жнива

Новини Вінниці / На Вінниччині розпочались жнива

З 24 червня поля області наповнені життям та енергією, де комбайни збирають перші тонни ячменю, зернових та зернобобових.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, у Вінницькій області вже намолочено перші 0,6 тис. тонн ячменю. Середня врожайність становить 30,5 центнерів з гектара. Це доволі високий показник, який свідчить про якісну підготовку та сприятливі погодні умови для зростання культур.

Аналогічні результати спостерігаються і для збору зернових та зернобобових культур. Перша партія врожаю також складає 0,6 тис. тонн, з такою ж середньою врожайністю. Це лише початок жнивної кампанії, проте вже зараз можна говорити про позитивні тенденції у зборі врожаю.

Окрім Вінницької області, жнивна кампанія активно триває і в інших регіонах України. Зокрема, збір врожаю вже розпочато у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Кіровоградській та Одеській областях. Ці регіони також демонструють високі показники врожайності, що вказує на загальний успішний старт жнивної кампанії в Україні.

В інших областях країни жнива ще не розпочалися, але сільгоспвиробники активно готуються до цього важливого періоду. Очікується, що найближчим часом всі регіони країни долучаться до збору врожаю, що дозволить забезпечити стабільний

Михайло Білик

24 червня, 2024