На Вінниччині прикордонники зруйнували плани контрабандистів, які хотіли качати спирт через Дністер

Новини Вінниці / На Вінниччині прикордонники зруйнували плани контрабандистів, які хотіли качати спирт через Дністер

Понад 99,5 тисяч літрів контрабандного спирту на 13 мільйонів гривень "виловили" у Дністрі за п’ять років прикордонники Могилів-Подільського загону. Виявили та демонтували за цей час більше півтора десятка поліетиленових трубопроводів. Але шлях через річку залишається улубюленним у контрабандистів, і потоки спирту не пересихають.

Понад 99,5 тисяч літрів контрабандного спирту на 13 мільйонів гривень "виловили" у Дністрі за п’ять років прикордонники Могилів-Подільського загону. Виявили та демонтували за цей час більше півтора десятка поліетиленових трубопроводів. Але шлях через річку залишається улюбленним у контрабандистів, і потоки спирту не пересихають. 
Черговий підводний спиртопровід днями знову виявили прикордонники Могилів-Подільського загону неподалік села Козлів, що на Вінниччині. Згодом, за кілька метрів від берега Дністра інший кінець поліетиленової труби знайша прикордонна поліція Молдови зі своєї сторони.

"Прикордонники відділу "Лядова" Могилів-Подільського загону за кілька метрів від берега Дністра виявили 460 метрів трубопроводу, який був прикопаний на глибині 30 сантиметрів. У ході подальших спільних заходів за участю представників Прикордонної поліції Республіки Молдова на цьому ж напрямку було виявлено ще 500 метрів трубопроводу, прокладеного з молдовського берега. Зазвичай такі конструкції трубопроводів зловмисники використовують для незаконного переміщення спирту через державний кордон", - прокоментувала прес-секретар прикордонного загону Людмила Катеринич.


На думку прикордонників, контрабандисти ще не встигли ним скористатися - спиртопровід був порожній і не було характерного запаху. Знахідку з обох сторін демонтовано та передано співробітникам ДФС. 

Що цікаво, подібними спиртопроводами доволі активно користалися місцеві спиртовики 6-7 років тому. Потім цей спосіб транспортування майже не використовувався. Останнім часом його "повернули".  
 

Олег Верлан

8 листопада, 2017