На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під Бахмутом

Новини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під Бахмутом

Вчора, 25 липня, в селі Клебань на Вінниччині попрощалися із загиблим 51-річним воїном Миколою Малютою. Захист Батьківщини став для воїна життєвим призначенням. Він служив старшим стрільцем-оператором механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону.

Про це повідомляє Тульчинська міська територіальна громада.

Захисник народився 27 листопада 1971 року в селі Цибулівка Тростянецького району Вінницької області.

«Після закінчення Цибулівської середньої школи його призвали на строкову військову службу в Туркистанський військовий округ республіки Узбекистан, де він відслужив від 1989 до 1991 року.

Після військової служби Микола працював на Тульчинській взуттєвій фабриці до 1994 року, коли одружився і переїхав до села Клебань. У подружжя народилось троє дітей - Наталія, Юлія та Юрій», - йдеться у повідомленні.

З 2004 року по 2023 рік він працював в ТФ ТОВ «ТерраФуд» (Тульчинський маслосирзавод), але прийшов час, коли він знову відчув обов'язок захищати Батьківщину. 19 травня 2023 року Миколу Васильовича було призвано на військову службу в результаті мобілізації Тульчинським районним ТЦК і СП.

Через два місяці - 19 липня – поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області він віддав своє життя заради захисту України. Він боровся на передовій за мир та незалежність своєї країни.

Чин похорону проведено у Клебанському храмі. Його поховали на місцевому кладовищі.

«Останню шану побратиму віддали за традицією воєнним салютом. Звук пострілів переповнює наше серце гордістю та сумом за втраченим героєм», - зазначають у міськраді.

Вічна пам'ять!

Новини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під БахмутомНовини Вінниці / На Вінниччині простились із загиблим Миколою Малютою, який віддав життя за Україну під Бахмутом