На Вінниччині прощатимуться з військовим Юрієм Козубом

Новини Вінниці / На Вінниччині прощатимуться з військовим Юрієм Козубом

Завтра, 23 серпня о 10:00 у Стрижавці живим коридором вшануватимуть Юрія Козуба. Виконуючи бойове завдання біля населеного пункту Старомайорське Донецької області, військовий загинув 29 червня.

Про це повідомляє Стрижавська територіальна громада.

«Шикуємося від початку центрального мосту Стрижавки до селищної ради. Там, на центральній площі, відбудеться церемонія прощання», - йдеться у повідомленні.

Під час свого останнього бою Юрій Потрапив під артилерійський обстріл. Майже два місяці перебував на території, яка підконтрольна ворогові. 16 серпня тіло загиблого Героя доставили до Дніпра.

Юрій Козуб родом із Калинівщини. Народився 6 травня 1986 року у с. Люлинцях. Закінчив 9 класів у місцевій школі, а повну середню освіту здобув у с. Великі Кутища. Служив в армії. У 2011-му створив сім’ю і з дружиною Валентиною переїхав до Стрижавки. Працював вантажником на пилорамі, потім – експедитором на підприємстві «Буковина трек».

1 березня 2022 року Юрій пішов добровольцем до лав ЗСУ. Був солдатом, водієм-хіміком відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту військової частини А2287. 16 березня 2023 року його направили в Донецьку область.

Шануймо подвиг і самопожертву земляка, поважаймо його переконання і вибір.

Світла і вічна пам’ять Герою!

Олеся Рудницька

22 серпня, 2023