На Вінниччині прощатимуться з військовим Андрієм Булашовим

Новини Вінниці / На Вінниччині прощатимуться з військовим Андрієм Булашовим

Поблизу населеного пункту Ківшарівка Куп’янського району Харківщини 8 листопада внаслідок артилерійського обстрілу російських окупантів загинув військовий з Вінницької області Андрій Булашов. Захисника України в останню путь проведуть завтра, 13 листопада.

Про це повідомляє Жмеринська міська рада.

До початку повномасштабного вторгнення Андрій працював продавцем-консультатом в магазині «ВМ техніка». До лав Збройних Сил України був мобілізований 31 травня 2022 року. Захищав Україну в складі 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Минулого року на Херсонському напрямку був важко поранений та отримав статус «обмежено придатного» і міг не повертатися на фронт. Але не зміг стояти осторонь та повернувся до своїх побратимів. До останнього подиху мужній захисник боронив рідну державу.

Без люблячого батька залишилися два неповнолітніх сина: 14-річний Михайло та 12-річний Павло.

Рідний брат Андрія, жмеринчанин Дмитро Крижановський, зараз захищає Україну в лавах Збройних Сил України.

«Він дуже гарно грав на гітарі та любив музику. Навіть його позивний був з цим пов’язаний. Побратими називали Андрія «Музикант». А тут. у Жмеринці, разом з однодумцями створив ансамбль», — ділиться спогадами тітка загиблого Героя Оксана.

Жмеринчан просять створити «живий коридор» для вшанування пам'яті Героя за таким маршрутом: ТЕЦ — вул. Шекінська — вул. Свободи — вул. Будівельників, 5.

Поховання відбудеться також 13 листопада.

Також живий коридор» формуватимуть об 11.00 за маршрутом: вул. Будівельників, 5 — Свободи — Шевченка — Одеська до костелу св. Олексія.

О 12.00 відбудеться заупокійна служба в костелі святого Олексія, о  13.00 — «живий коридор» по вул. Одеська: від костелу до кладовища.

Вічна шана та пам'ять!

Олеся Рудницька

12 листопада, 2023