На Вінниччині прощатимуться із сапером Олександром Осадчуком

Новини Вінниці / На Вінниччині прощатимуться із сапером Олександром Осадчуком

Завтра, 14 жовтня у Стрижавці на Вінниччині вшанують живим коридором та проведуть в останню дорогу військового Олександра Осадчука, 1992-го року народження. Під час виконання бойового завдання біля села Роботине Запорізької області 1 вересня він отримав важкі поранення. Більше місяця лікарі боролися за його життя у Запоріжжі, Дніпрі та Києві. Боєць помер 11 жовтня.

Про це повідомляє Стрижавська територіальна громада.

«О 10:30 шикуємося від початку центрального мосту Стрижавки до селищної ради. Там, на центральній площі, відбудеться церемонія прощання», - йдеться у повідомленні.

Олександр – стрижавчанин, випускник Стрижавського ліцею №1. Навчався у професійно-технічному училищі №1 за спеціальністю «маляр-штукатур». Працював на приватному підприємстві «Млинок».

У 2014-му році він перебував у зоні АТО. З квітня 2022-го його призвали до лав ЗСУ. Був сапером 2-го інженерно-саперного відділення 1-го інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти групи інженерного забезпечення військової частини А7013. Мав звання «старший солдат».

«Удома на Олександра чекав лише рідний брат Іван. Щирі співчуття йому, близьким та друзям. Шануймо подвиг і самопожертву земляка, поважаймо його переконання і вибір», - зазначають у селищній раді.

Світла і вічна пам’ять Герою!