На Вінниччині прощаються з військовим Олександром Коцюбинським, який загинув на Запоріжжі

Новини Вінниці / На Вінниччині прощаються з військовим Олександром Коцюбинським, який загинув на Запоріжжі

Сьогодні, 10 листопада, у Переорках на Вінниччині живим коридором зустріли полеглого земляка – 55-річного військового Олександра Коцюбинського. Заупокійна літургія відбудеться у місцевому храмі Казанської ікони Божої Матері.

Про це повідомляє Стрижавська територіальна громада.

Олександр Коцюбинський загинув 3 листопада під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області в результаті обстрілу противником з ПТРК та міноменого обстрілу.

Олександр народився 24 вересня 1968 року в місті Вінниці. Навчався у 23-й школі. Закінчив Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка, що у Чернівецькій області. Отримав спеціалізацію з художньої обробки металу. Після одруження переїхав у Переорки.

«Працював будівельником, на ювелірних заводах. Олександра знали як майстра із золотими руками. Його останнє місце роботи було пов’язане з реставрацією Вінницько-Барської єпархії (виготовляли підсвічники, ікони, хрести)», - йдеться у повідомленні.

З 1 березня 2022 року Олександр Коцюбинський пішов воювати добровольцем до військової частини 3008. У грудні 2022-го був переведений до військової частини 3018 міста Калинівки "Червона калина". Проходив навчання у Великобританії та Івано-Франківську. Був учасником бойових дій, старшим солдатом, гранатометником 3 відділення 3 взводу артилерійського призначення 2 роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 3 батальйону оперативного призначення військової частини 3018 Західного ОТО Національної гвардії України. Воював на Донецькому напрямку, у травні був переведений на Запорізький.

В Олександра залишились батько Віталій, дружина та сини. Менший син Максим зараз також на фронті.

Вічна слава Герою!