На Вінниччині прощаються з військовим Богданом Завадинським

Новини Вінниці / На Вінниччині прощаються з військовим Богданом Завадинським

Поблизу населеного пункту п. Невельське Покровського району Донецької області 16 серпня у бою загинув Богдан Завадинський. У липні йому виповнилось лише 20 років… Вчора, 18 серпня, у Липовці на Майдані біля Тризуба з військовим прощались липівчани, мешканці навколишніх сіл, родина та друзі загиблого.

Про це повідомляє Липовецька міська рада.

Богдана Завадинського було призвано на контрактнвй основі 03.01.2023 року 2 відділом Вінницького РТЦК та СП Вінницької області (м. Липовець). Він був номером обслуги 1 гранатометного відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки військової частини А2960.

«Хлопець зустрічався з дівчиною, будував плани на майбутнє, але війна перекреслила їх. У грудні минулого року два справжні патріоти, вірні друзі Богдан Завадинський і Владислав Бевзух уклали контракти із ЗСУ і пішли захищати батьківщину. Богдану було тоді 19 років. Не кожен його ровесник здатний на такий вчинок.

Після проходження навчання , хлопцеві довелось забути свою мирну професію будівельника і стати гранатометником. Хлопці мужньо відбивали ворожі атаки, так було й цього разу», - йдеться у повідомленні.

Присутні вшанували пам’ять загиблого захисника хвилиною мовчання. Священники українських церков Липовеччини відслужили панахиду за вбитим Воїном Богданом Завадинським.

Далі скорботний кортеж вирушив до рідної домівки Героя в с. Хороша. Чин похорону та прощання із загиблим відбудеться завтра, 19 серпня, у його рідному селі о 13.30.

Вічна пам’ять Воїну світла і добра.

Новини Вінниці / На Вінниччині прощаються з військовим Богданом ЗавадинськимНовини Вінниці / На Вінниччині прощаються з військовим Богданом ЗавадинськимНовини Вінниці / На Вінниччині прощаються з військовим Богданом ЗавадинськимНовини Вінниці / На Вінниччині прощаються з військовим Богданом Завадинським