На Вінниччині прокуратура намагається повернути державі сільськогосподарські землі, які за дивних обставин стали приватними

Новини Вінниці / На Вінниччині прокуратура намагається повернути державі сільськогосподарські землі, які за дивних обставин стали приватними

Процес, коли без зайвого галасу, місцеві ради передавали державну земля у приватне володіння, триває давно. Наразі на Вінниччині спостерігаються зворотні тенденції.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, за втручання органів прокуратури Вінниччини не допущено безпідставної приватизації земель у Літинській селищній (2 га вартістю 430 тис. грн) та Бабчинецькій сільській (1,5 га вартістю 300 тис. грн) територіальних  громадах.

«Встановлено, що земельні ділянки сільськогосподарського призначення вибули з державної власності незаконно: у Літинській громаді – на підставі неіснуючого рішення органу місцевого самоврядування, у Бабчинецькій – на підставі незаконного наказу Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області», - йдеться у повідомленні.

З огляду на це прокуратура звернулася до судів з позовними вимогами про витребування ділянок з приватного володіння, які судами задоволені.

Макс Мельник

20 грудня, 2023