На Вінниччині прокуратура і СБУ виявили зловживання при закупівлі міськрадою солі

Новини Вінниці / На Вінниччині прокуратура і СБУ виявили зловживання при закупівлі міськрадою солі

Скоординовані дії прокуратури Вінницької області та УСБУ в регіоні дозволили викрити «чергову схему розкрадання бюджетних коштів, призначених на закупівлю для потреб міста технічної солі для посипання доріг під час ожеледиці».

Скоординовані дії прокуратури Вінницької області та УСБУ в регіоні дозволили викрити «чергову схему розкрадання бюджетних коштів, призначених на закупівлю для потреб міста технічної солі для посипання доріг під час ожеледиці».

Саме таке формулювання вказано у релізі пресслужби прокуратури області. Зазначається, що «за даними слідства, посадовці однієї з міських рад області, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою із засновниками, так званих фірм «прокладок», наприкінці 2019 року, здійснили закупівлю майже 5 тис. тонн технічної солі, завищивши її вартість на 4,8 млн гривень».

Зважаючи на обсяги, мова йде про доволі велике місто. Вказується, що наразі повідомлено про підозру трьом працівникам міської ради та директору приватного підприємства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У той же час у пресцентрі УСБУ повідомляють, що cпівробітники спецслужби встановили, що посадовці департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради вступили у змову з менеджером одного з місцевих товариств. Вони створили антиконкурентні умови для інших потенційних учасників торгів і значно завищили вартість продукції. У грудні минулого року між департаментом та цим товариством укладено договір на постачання дорожньої солі на суму 9,9 мільйона гривень.

Ініційована СБУ товарознавча експертиза задокументувала факт завищення ціни товару на майже 4,8 мільйона гривень, чим державі завдано збитки в особливо великих розмірах.

Вирішується питання щодо обрання останнім відповідних запобіжних заходів у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

У міськраді інцидент не коментують.

Новини Вінниці / На Вінниччині прокуратура і СБУ виявили зловживання при закупівлі міськрадою соліНовини Вінниці / На Вінниччині прокуратура і СБУ виявили зловживання при закупівлі міськрадою соліНовини Вінниці / На Вінниччині прокуратура і СБУ виявили зловживання при закупівлі міськрадою соліНовини Вінниці / На Вінниччині прокуратура і СБУ виявили зловживання при закупівлі міськрадою солі
Макс Мельник

24 квітня, 2020