На Вінниччині працювала ППО. У Києві кажуть про збиття «Кинджалів»

Новини Вінниці / На Вінниччині працювала ППО. У Києві кажуть про збиття «Кинджалів»

Сьогодні, 11 серпня, росіяни з літака Міг-31К здійснили пуски аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал». Про роботу ППО повідомляли на Київщині, Вінниччині та Хмельниччині.

Зліти російського МіГ-31К з аеродрому Саваслейка фіксуються чи не щодня. Росіяни намагаються виявити місця розташування сил ППО. Сьогодні були здійсненні пуски ракет.

Окрім столичного регіону, про роботу протиповітряної оборони повідомляли у Вінницькій і Хмельницькій областях.

«Київ був атакований аеробалістичними ракетами типу «Кинжал». Маємо подякувати нашим силам протиповітряної оборони за збиття ракет. Всю інформацію щодо кількості згодом нададуть Повітряні сили», - зазначив речник КМВА Михайло Шаманов в ефірі телеканалу «Київ24».

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив про падіння уламків на територію однієї з дитячих лікарень столиці в Оболонському районі Києва. У цьому ж районі уламки впали на вулиці Богатирській, де пошкоджений дах приватного будинку. Також на Оболоні виявили уламок на відкритій місцевості в одному з дачних кооперативів. Постраждалих немає.

P.S. Пізніше у ПС ЗСУ прокоментували атаку ворога.

«Сьогодні, близько 10.00 противник здійснив пуски 4-х аеробалістичних ракет Х-47 «Кинджал» з чотирьох літаків МіГ-31К. Пуски здійснювались з повітряного простору Тульської та Липецької областей рф.

Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області.

Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому. Уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор», - повідомляють у командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

За даними Івано-Франківської ОВА, внаслідок ракетного удару російських терористів загинула дитина, є травмовані.

Олег Верлан

11 серпня, 2023