На Вінниччині працювала ППО: під час нічної атаки знищено 18 з 19 «Шахедів»

Новини Вінниці / На Вінниччині працювала ППО: під час нічної атаки знищено 18 з 19 «Шахедів»

У ніч на 20 грудня зафіксовано пуски 19 шахедів. З них 18 знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

Ворог 2023 року атакував ударними БпЛА із окупованого Криму (райони пусків – Чауда, Балаклава). Їх було знищено в межах Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької, Хмельницької, Київської, Чернігівської та Кіровоградської областей.

Як повідомляє Оперативне командування «Південь», в небі над Херсонщиною було знищено 6 БпЛА типу «Shahed», над Одещиною – 4, над Кіровоградщиною – 1.

Одночасно з атакою дронами окупанти відкрили вогонь по Херсону з артилерії та реактивних систем залпового вогню з лівого берега Дніпра.

Обстріли вкрили житлові квартали, пошкоджено багатоквартирні будинки, навчальний та медичний заклад, поштове відділення. 16 людей отримали поранення, серед яких 4 дитини.

Крім того, противник завдав удару двома зенітними керованими ракетами із ЗРК С-300 з Бєлгородської області (РФ) по Харкову. Попередньо без постраждалих. Постраждало транспортне депо на Салтовці.

Олег Верлан

20 грудня, 2023