На Вінниччині пожежники змусять зробити "генеральне" прибирання в підвалах та на горищах

Новини Вінниці / На Вінниччині пожежники змусять зробити "генеральне" прибирання в підвалах та на горищах

В одному з районів Вінниччини  на «пожежну безпеку» перевірять 64 об‘єкти Надзвичайники з міста Калинівка, що у Вінницькій області, будуть робити акцент на  доступності шляхів евакуації, несправній електропроводці. Також перевірятимуть, чи не захаращені підвали, горища та аварійні виходи. Тож на деякі громадські заклади чекає «генеральне прибирання».

У Калинівському районі на Вінниччині на «пожежну безпеку» перевірять 64 об‘єкти. Надзвичайники з міста Калинівка, що у Вінницькій області, будуть робити акцент на  доступності шляхів евакуації, справності електропроводки тощо. Також перевірятимуть, чи не захаращені підвали, горища та аварійні виходи. Тож на деякі громадські заклади чекає «генеральне прибирання». Про це повідомляє Калинівка.Сity.

Усього пожежники мають перевірити 64 об’єкти району. В першу чергу це — дитячі садки, школи, районна лікарня, відділення для перебування літніх людей «Затишок», гуртожитки Калинівського технологічного технікуму та Гущинецького вищого профтехучилища.

Нараду з очільниками цих та інших закладів провів начальник Калинівського районного сектору ГУ ДСНС Олександр Мовчан.

«Після пожежі, яка трапилася на початку грудня у коледжі в Одесі, особлива увага приділятиметься пожежній безпеці даних закладів, наявності первинних засобів пожежогасіння», — зауважив Олександр Мовчан.

За словами рятувальника, якщо в питаннях встановлення протипожежної сигналізації чи обробки дерев’яних конструкцій можливі компроміси, то жодних поступок з боку пожежних не буде, коли мова йтиме про доступність шляхів евакуації, несправну електропроводку, накопичення різного сміття у підвалах, на горищах, проходах.

Дістанеться також злісним порушникам правил протипожежної безпеки. Ті, хто не виконував приписів надзвичайників будуть штрафувати та навіть звертатись щодо них до суду.
Також в навчальних закладах мають провести тренування з евакуації.

Нагадаємо, NaПарижі писав про «навчальну» евакуацію в Браїловському ліцеї, що у Жмеринському районі.

Марина Карабай

19 грудня, 2019