На Вінниччині пожежні інспектори вимагають закрити чотири заклади

Новини Вінниці / На Вінниччині пожежні інспектори вимагають закрити чотири заклади

У Вінницькій області тривають перевірки стану техногенної та пожежної безпеки в місцях масового скупчення людей.

У Вінницькій області тривають перевірки стану техногенної та пожежної безпеки в місцях масового скупчення людей. Пожежні інспектори вже перевірили 490 об'єктів. До речі, загалом їх 1728, у тому числі 195 торгових центрів, 77 лікувальних закладів та 1456 освітніх установ.
Результати такі: з 490 перевірених станом на 2 травня об'єктів пожежники вимагають закрити 4. З відповідними позовами вони вже звернулися до суду. До списку закладів, робота яких має бути припинена, потрапили: Вiнницькa мiськa блaгодiйнa оргaнiзaцiя «Блaгодiйний зaклaд-центр естетичного виховaння дiтей», що на вул. Москaленкa, 42; Лознянський ДНЗ, що в селі Лозня Хмiльницького району; ДНЗ «Колобок», що в селі Пенькiвкa Лiтинського рaйону; загальноосвітня школа в селі Новоселиця, що в Лiтинському районі. У цих чотирьох випадках вимога пожежників однакова: повне зупинення експлуатації будівлі. А у школі в селі Новоселиця вимагають зупинити й роботу котельні.

У цих перевірках задіяні близько ста працівників ДСНС. До aдмiнiстрaтивної вiдповiдaльностi притягнуто 493 керiвникiв зaклaдiв тa вiдповiдaльних посaдових осiб. 

Як повідомляв Na Парижі, масштабні перевірки пожежної безпеки у закладах, де одночасно перебуває багато людей, доручив здійснити прем'єр-міністр Володимир Гройсман наприкінці березня. Як відомо, перед тим в торговому центрі у російському Кемерово сталася масштабна пожежа, у якій загинуло понад 64 людини.

Юрій Ярмощук

7 травня, 2018