На Вінниччині пожежа знищила 25 бджолиних вуликів

Новини Вінниці / На Вінниччині пожежа знищила 25 бджолиних вуликів

Минулої доби у Вінницькій області сталося 13 пожеж в природних екосистемах, які охопили майже 8 гектарів.

Найбільше загоряння сталося поблизу села Болган у Тульчинському районі, де вогонь знищив не лише суху рослинність, але й 25 бджолиних вуликів.

Рятувальники Вінницької області щоденно фіксують випадки загоряння сухої рослинності на території регіону. Лише за останню добу вони ліквідували 13 пожеж в природних екосистемах, загальна площа яких склала майже 8 гектарів.

Найбільш масштабна пожежа сталася за межами села Болган Студенянської громади Тульчинського району. Вогонь, що виник через необережне поводження з вогнем невстановленою особою, охопив територію майже в 3 гектари. Пожежа знищила не лише ґрунт та рослинність, але й завдала значної шкоди місцевим пасічникам — вщент згоріли 25 бджолиних вуликів.

ДСНС Вінниччини вкотре закликає громадян бути обачними та не нехтувати правилами пожежної безпеки. Навмисне або необережне спалювання сухої рослинності може призвести до непоправних наслідків, включно зі знищенням майна та загибеллю живих істот. Рятувальники нагадують, що за такі дії передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність.

На жаль, порушення правил пожежної безпеки на відкритих територіях є досить поширеною проблемою, яка щорічно призводить до значних матеріальних збитків та знищення природних ресурсів. ДСНС закликає всіх громадян відповідально ставитися до природи та зберігати екосистеми від руйнівного впливу вогню.

Михайло Білик

14 серпня, 2024