На Вінниччині посадовцям відділу освіти РДА інкримінують привласнення мільйона гривень бюджетних коштів

Новини Вінниці / На Вінниччині посадовцям відділу освіти РДА інкримінують привласнення мільйона гривень бюджетних коштів

На Вінниччині до суду скеровано обвинувальний акт за фактом вчинення начальником відділу освіти однієї з РДА, інспектором технічного нагляду та директором товариства кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб та службове підроблення). Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

На Вінниччині до суду скеровано обвинувальний акт за фактом вчинення начальником відділу освіти однієї з РДА, інспектором технічного нагляду та директором товариства кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб та службове підроблення).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області. За даними слідства, відділом освіти РДА з товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір капітального ремонту і реставрації районного спортивного комплексу. Вартість робіт становить майже 4 млн гривень.

"З метою заволодіння бюджетними коштами, директор товариства за попередньою змовою з начальником відділу освіти та інженером технічного нагляду виготовила та підписала акти приймання виконаних будівельних робіт, а начальник відділу та інженер достовірно знаючи, що частина робіт не виконана, підписали вказані акти, на виконання яких на рахунок товариства перераховано кошти. В результаті протиправних дій, державі завдано збитків на суму понад 1 млн гривень", - повідомляють у прокуратурі Вінниччини.

Якщо вину посадовців доведуть, їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.