На Вінниччині попрощались з нацгвардійцем Олександром Поцаловим

Новини Вінниці / На Вінниччині попрощались з нацгвардійцем Олександром Поцаловим

У Кирнасівці Тульчинського району 20 жовтня попрощалися із нацгвардійцем Олександром Поцаловим. Він отримав поранення під Вербовим на Запоріжжі. Лікарі не змогли врятувати життя бійця.

Про це повідомляє Тульчинська міська територіальна громада.

Олександр Пацалов народився 23 вересня 1996 року у селищі Кирнасівка. Навчався у місцевій загальноосвітній школі, Тульчинському ПТУ 41, здобув професію водія-лісника.

У 2014 році він пішов працювати на Кирнасівську птахофабрику. У 2019-2020 роках проходив строкову службу. А 26 березня 2023 року був мобілізований на захист України.

Олександр Пацалов служив кулеметником 2 відділення 1 взводу оперативного призначення 1 роти оперативного призначення 5 батальйону оперативного призначення Західного ото Національної гвардії України.

Під час виконання бойового завдання в районі н.п. Вербове Запорізької області 11 жовтня 2023 року в результаті мінометного обстрілу противником отримав поранення. Лікарі боролися за життя нашого захисника, але, на жаль, від отриманих травм Олександр Ігорович помер 17 жовтня 2023 року в Запорізькій обласній клінічній лікарні.

«У засвіти ідуть найкращі, стають янголами- охоронцями з небес. Одним із них був і Олександр. Наш Герой любив життя, любив свою країну та до останнього подиху боровся за її волю й свободу. Та ненависний ворог - терорист перекреслив всі плани і мрії на майбутнє», - йдеться у повідомленні.

Літургія за військовим та церемонія прощання відбулася у Свято-Успенській церкві Кирнасівки.

Поховали воїна з усіма військовими почестями на кладовищі у селищі. Останню шану побратиму нацгвардійці віддали, за традицією, воєнним салютом.

Світла і вічна памʼять захисникові!

Новини Вінниці / На Вінниччині попрощались з нацгвардійцем Олександром ПоцаловимНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались з нацгвардійцем Олександром ПоцаловимНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались з нацгвардійцем Олександром ПоцаловимНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались з нацгвардійцем Олександром ПоцаловимНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались з нацгвардійцем Олександром ПоцаловимНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались з нацгвардійцем Олександром Поцаловим