На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом Кебою

Новини Вінниці / На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом Кебою

Вчора, 13 лютого, іллінчани на колінах з квітами зустрічали траурну колону із загиблим 40-річним захисником Русланом Кебою. Він загинув 6 лютого поблизу Кремінною на Луганщині.

Про це повідомляє Іллінецька міська територіальна громада.  · 

Руслан Кеба у с. Жорнище провів усе дитинство. Після школи здобував мирну професію електромонтера, машиніста холодильних установок у Зозівському аграрному коледжі. Працював на будівництві у Києві, Харкові.

«Розбудовував рідну Україну. Мав золоті руки, був майстром столярних робіт, захоплювався різьбленням по дереву. Оздобив батьківський будинок та двір вирізьбленим дерев’яним декором. А ще любив квіти. З ранньої весни й до пізньої осені їхнє подвір’я прикрашали квіти, які висаджував власноруч», - йдеться у повідомленні.

Після повномасштабного вторгнення росіян Руслан встав на захист батьківщини. На війні солдат був снайпером. Відмінно виконував свій військовий обовʼязок. Користувався авторитетом серед своїх побратимів. Завжди намагався підтримувати високий моральний дух серед таких воїнів, як і сам.

Віддати шану земляку в цей скорботний день прийшли рідні, близькі, друзі, сусіди, однокласники, представники влади, військові. Вийшло зустріти Героя, який повернувся до рідної домівки на щиті, та провести в останню путь все село Жорнище. Плакали, дякували за подвиг, захист рідної землі від ворога, бо знали й поважали Руслана.

«Сьогодні ми прощаємося з нашим земляком, воїном Русланом Кебою, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи рідну землю. Це невимовне горе для родини. Це невимовне горе для усіх нас. Найщиріші співчуття батькам, усім рідним та низький уклін за те, що виховали справжнього Героя. Руслан гідно виконав свій військовий обов’язок – нехай спочиває з миром. Світла пам’ять про нього та безмежна вдячність за його подвиг назавжди залишиться у наших серцях», - звернувся до рідних воїна Іллінецький міський голова Володимир Ящук.

«Добрий, щирий, відповідальний, гарний товариш, друг. Чудовий господар. Руслан мав золоті руки і чуйне серце. Він справжній патріот, вірний син своєї країни. Руслан – син українського народу, тому що віддав своє життя за нас. Тепер він поповнив небесне військо. Вічна та світла памʼять нашому земляку, воїну-Захиснику Руслану Кебі!» - сказала староста Жорнищенського старостинського округу Валентина Кравець.

Щирі співчуття родині з непоправною втратою висловила волонтер ГО «Спілка учасників АТО та ветеранів інших бойових дій» Оксана Попик.

Поховали Героя зі всіма військовими почестями під звучання Гімну України та залпи пострілів почесної варти на сільському кладовищі.

Вічна пам'ять і шана у серці кожного свідомого українця!

Новини Вінниці / На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом КебоюНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом КебоюНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом КебоюНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом КебоюНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом КебоюНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом КебоюНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом КебоюНовини Вінниці / На Вінниччині попрощались із загиблим на Луганщині снайпером Русланом Кебою
Олеся Рудницька

14 лютого, 2023