На Вінниччині поліція затримала двох жінок, які «полювали» на одиноких пенсіонерок

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція затримала двох жінок, які «полювали» на одиноких пенсіонерок

Незабаром після вчинення злочину працівники вінницької поліції затримали 23–річну зловмисницю та її спільницю. Жінки підозрюються у тому, що під приводом купівлі пір’я викрали заощадження пенсіонерки.

Незабаром після вчинення злочину працівники вінницької поліції затримали 23–річну зловмисницю та її спільницю. Жінки підозрюються у тому, що під приводом купівлі пір’я викрали заощадження пенсіонерки.

Як повідомляють у відділі комунікації, 9 липня до поліції з заявою про крадіжку звернулась жителька Оратівської громади. Вона пояснила, що до її будинку під приводом купівлі пір’я зайшли двоє невідомих жінок. Коли пенсіонерка сказала, що не хоче нічого продавати, незнайомки пішли. Після цього господарка виявила, що зниклі заощадження - 1000 доларів та 400 гривень. 

Поліцейські з’ясували, що зловмисниці пересуваються на автомобілі «ВАЗ». На розшук автівки та затримання правопорушниць орієнтували усі пересувні наряди поліції, що несли службу в Оратові та сусідніх громадах.

Відразу після отримання орієнтування працівники поліції помітили розшукуваний легковик  на території Іллінецької громади. Зловмисницями виявились жительки Гайсинського району віком 23 та 63 років.

Поліцейські встановили, що коли правопорушниці зайшли до помешкання потерпілої, старша із зловмисниць розмовами відвертала увагу пенсіонерки, а молодша шукала гроші у будинку. Стандартний прийом…

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 3. ст. 185 КК України (крадіжка). За такий злочин  передбачено покарання - до 6 років позбавлення волі.

Викрадені кошти заявниці вилучені. Наразі зловмисниць перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Макс Мельник

12 липня, 2021