На Вінниччині по-особливому за новими стандартами підготували сільську школу

Новини Вінниці / На Вінниччині по-особливому за новими стандартами підготували сільську школу

У селі Деребчин, що у Шаргородському районі цьогоріч до першого класу піде 13 учнів. Навчатимуться першокласники вже в Новій українській школі. Нові стандарти вимагають - нових умов, навчальні кімнати мають бути поділені кільканадцять зон, де школярі навчатимуться, гратимуться, відпочиватимуть і навіть усамітнюватися.

У селі Деребчин, що у Шаргородському районі, цьогоріч до першого класу піде 13 учнів. Навчатимуться першокласники вже в Новій українській школі. Нові стандарти вимагають нових умов - навчальні кімнати мають бути поділені на кільканадцять зон, де школярі навчатимуться, гратимуться, відпочиватимуть і навіть усамітнюватися.

Сільську школу працівники підготували по-особливому враховуючи стандарти НУШ, для учнів оригінальний подарунок - розфарбували клас та коридор навчального закладу на першому поверсі. Малюнки не лише прикрашають стіни, а й носять пізнавальний характер. Адже по них можна вивчати алфавіт, дні тижня та пори року. Ігрова зона розмальована в українських традиціях, на стіні зображені - українська хата, лелечине гніздо та соняшники. Поряд сині квіти з фотографіями 13 хлопчиків та дівчаток які з 1 вересня сядуть за парти нової української школи.

«Я запропонувала створити куточок, де діти мають відпочивати. Малюнки мали хорошу мету, по них необхідно привчати діток до українських традицій, навчати любові до нашої Батьківщини, щоб вони не хотіли виїжджати за кордон після закінчення школи. Крім того, зображення відповілатимуть темам наших уроків, адже кожен тиждень буде нова тематика , яку потрібно пов’язати під час вивчення всіх предметів», - говорить вчителька початкових класів Оксана Венцковська, яка у школі працює 33 роки, а цього річ пройшла навчання і викладатиме в НУШ.

Розмальовували стіни щодня протягом 2,5 місяці працівники школи - Тетяна Пахольчак, вчитель образотворчого мистецтва, із техпрацівником Валентиною Степанюк. На розфарбовування класу та коридору пішло 24 літри фарби, яку купували всім разом і батьки, і вчителі, і благодійники.