На Вінниччині планують значно збільшити видатки на екологію, і майже символічну суму передадуть на культуру

Новини Вінниці / На Вінниччині планують значно збільшити видатки на екологію, і майже символічну суму передадуть на культуру

Депутати Вінницької облради планують внести зміни до обласного бюджету. Планується значно збільшити видатки на екологію, на розвиток сільської медицини і навіть трішки коштів на будівництво закладів культури.

Депутати Вінницької облради завтра на позачерговій сесії мають внести зміни до обласного бюджету. Серед іншого планується значно збільшити видатки на екологію, на розвиток сільської медицини і трішки "дати" на культури.

Про це йдеться в проєкті рішення позачергової сесії Вінницької обласної Ради.

Зокрема, передбачається збільшити видатки Департаменту будівництва, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації на суму, яка складає більш 9,7 мільйона гривень.

З цих грошей значна частка, а саме 9 453 095 гривень, передбачається на таку статтю, як «Виконання інвестиційних проектів в рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості».

Решта, тобто 273,8 тисяч гривень має піти на будівництво установ та закладів культури. Небагато.

Ще 251,4 тисячі гривень передбачається передати управлінню культури і мистецтв обласної державної адміністрації, кошти мають піти за статтею «Підготовка кадрів закладами фахової передвищої освіти».

Більше тридцяти мільйонів гривень також планують передати на екологію.

«Збільшити видатки спеціального фонду обласного бюджету Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації на загальну суму З0 718 397,43 грн. Всі кошти підуть за статтею «Інша діяльність у сфері екології та охорони природних ресурсів», - зазначається у документі.