На Вінниччині підприємицю підозрюють у пропозиції хабаря поліції: жінка торгувала алкоголем без ліцензії і хотіла «домовитися»

Новини Вінниці / На Вінниччині підприємицю підозрюють у пропозиції хабаря поліції: жінка торгувала алкоголем без ліцензії і хотіла «домовитися»

У Могилів-Подільському районі 7 червня власниця магазину намагалась відкупитися від працівників поліції. Аби уникнути адміністративної відповідальності за торгівлю слабоалкогольними напоями без ліцензії на такий вид діяльності, жінка запропонувала правоохоронцям 20 тисяч гривень. Схоже, або не тим, або не у той час…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, під час проведення заходів з контролю за обігом підакцизних товарів інспектори сектору реагування патрульної поліції у місцевому магазині задокументували факт торгівлі слабоалкогольними напоями, що підлягає ліцензуванню, без отримання такої ліцензії. 

Під час складання матеріалів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) та ст. 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності) 51-річна власниця магазину почала умовляти поліцейських «вирішити питання» та запропонувала їм неправомірну вигоду в розмірі 20 000 гривень.

Інспектори неодноразово попереджали жінку про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але вона продовжувала наполягати.

Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група Могилів-Подільського районного відділу поліції. Окрім адміністративної відповідальності жінка нестиме й кримінальну.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди відкрите кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення жінці загрожує до 4 років позбавлення волі.

Макс Мельник

8 червня, 2023