На Вінниччині пенсіонер завдяки кришечкам з пластикових пляшок прикрасив будинок (ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині пенсіонер завдяки кришечкам з пластикових пляшок прикрасив будинок (ВІДЕО)

Житель Літина, що на Вінниччині, використовує різнокольорові пластикові та металеві кришечки з-під напоїв, як матеріал для оздоблення своєї оселі.

Житель Літина, що на Вінниччині, використовує різнокольорові пластикові та металеві кришечки з-під напоїв, як матеріал для оздоблення своєї оселі.

Як стало відомо з відеоматеріалу «Суспільного», мешканець Літина Микола Демков, декілька років звідусіль звозив каміння, биту плитку та різноманітні кришечки з-під пляшок.. Все це чоловік використав як матеріал для декору стіни будинку та господарських споруд.

Схеми малюнків чоловік купляв у крамниці, спеціалізованій для рукоділля. Наразі в запасі має близько трьох тисяч пластикових кришечок та бажає втілити в життя ще одну ідею.

За словами Демкова, він не терпить у житті сірості, тож жити в звичній цегляній оселі йому було некомфортно. Тому декілька років вирішив додати яскравих барв - розпочавши з господарських приміщень. Близько 300 кілограмів каміння для оздоблення чоловік привіз із Західної України.

"Поїхав в кар'єр, назбирав плоских камінців, обклав спочатку підмурок, потім почав збирати биті плитки та залишки матеріалів у тих, хто робив ремонт", - каже Демков.

Далі чоловік почав збирати кришечки від пляшок. Пластикові, металеві... Загалом на оздоблення, каже, пішло близько 8 тисяч кришечок.

"Була загвіздка, як букет зробити? Пішов в магазин рукоділля, взяв схему, підібрав за розміром", - додає чоловік.

Загалом, за принципом вишивки на будинку Микола Демков виклав три візерунки. Тюльпани з нарцисами, кульбабу та братків. Оздоблення будівель, за словами майстра, зайняло у нього близько 2 років.

Наразі у чоловіка ще багато ідей, але що саме прикрашатиме, поки тримає в таємниці.

Новини Вінниці / На Вінниччині пенсіонер завдяки кришечкам з пластикових пляшок прикрасив будинок (ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині пенсіонер завдяки кришечкам з пластикових пляшок прикрасив будинок (ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині пенсіонер завдяки кришечкам з пластикових пляшок прикрасив будинок (ВІДЕО)