На Вінниччині палять бур‘яни - горіло в десяти районах області

Новини Вінниці / На  Вінниччині палять бур‘яни - горіло в десяти районах області

На Вінниччині в десяти районах області горіла суха трава. В ГУ ДСНС у Вінницькій області порахували, що вигоріло 8 гектарів сухостою. Вартість рятувальних операцій надзвичайники не повідомляють.

На Вінниччині в десяти районах області горіла суха трава. В ГУ ДСНС у Вінницькій області порахували, що вигоріло 8 гектарів сухостою. Вартість рятувальних операцій надзвичайники не повідомляють.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«21 серпня о 18:32 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в селі Остапківці Немирівського району. Прибувши до місця події, рятувальники ДПРЧ-13 м.Немирів о 19:07 пожежу локалізували, а о 19:19 ліквідували», - йдеться в інформації.

Пожежники повідомляють, що 21 пожежі було ліквідовані в Шаргородському, Вінницькому, Хмільницькому, Гайсинському, Могилів-Подільському, Тростянецькому, Оратівському, Погребищенському, Тростянецькому та Немирівському районах області.
Загалом вогнем знищено понад 8 га сухого настилу.

Зазначимо, що певний антирекорд на Вінниччині було встановлено 20 серпня.  Рятувальники Вінниччини 20 разів виїжджали на ліквідацію загорянь сухої рослинності.
Зокрема, пожежі в екосистемах були ліквідовані в Барському, Чечельницькому, Чернівецькому, Іллінецькому, Ямпільському, Мурованокуриловецькому, Погребищенському, Шаргородському, Томашпільському, Тростянецькому, Тиврівському та Піщанському районах області

Рятувальники зазначають, що ймовірна причина пожеж - необережність з вогнем невстановлених осіб.

NaПарижі писав, що у разі, коли «паліїв» не розшукали, правозахисники рекомендують поліції притягувати до відповідальності місцевих посадовців.

Новини Вінниці / На  Вінниччині палять бур‘яни - горіло в десяти районах областіНовини Вінниці / На  Вінниччині палять бур‘яни - горіло в десяти районах областіНовини Вінниці / На  Вінниччині палять бур‘яни - горіло в десяти районах області